I backspegeln
Favorit! Spara!

Året som gått 2017

Info
Vilket år! Destination Sveg jobbar stenhårt för att öka Härjedalens attraktionskraft genom att lyfta befintliga aktiviteter och sevärdheter samt bidra till att skapa nya i Sveg och Östra Härjedalen. Under det gångna året engagerade vi oss i såväl evenemang som den lokala debatten och vi lyckades åstadkomma mycket och lärde oss ännu mer. Allt arbete med Destination Sveg har fått sådan effekt att vi ökat medlemsantalet med 100 nya företag och föreningar och vi är nu hela 140 medlemmar i SFU som alla brinner för att utveckla Sveg med omnejd på olika sätt. Vi är extremt taggade på allt vi planerat för 2018, men innan vi tar oss an detta år på riktigt summerar vi 2017 genom att lyfta några av de händelser som gjort extra stort avtryck på oss.

 

Mer än 8000 gillar oss på Facebook!

Vi har haft en rejäl tillväxt i våra sociala medier, där vi på Facebook gått från 0 till över 8000 följare, vilket känns hur kul som helst. På Facebook har vi nu en stor geografisk spridning och vi fortsätter öka vår närvaro och följarantal, vilket gör att vi når ut mycket bredare än lokalt. Här kan vi kampanja våra aktiviteter, sevärdheter och paketeringar. Och med visitsveg.com som det digitala navet som beskriver destinationen och ständigt uppdateras med nya tips och händelser, når vi ut på ett effektivt sätt.

Kalendern, är en viktig del där vi arbetar aktivt att fylla på med både mindre och större lokala aktiviteter. Vår nya bokningsportal kommer även finnas på visitsveg.com.

För att knyta flera besökare till oss och skapa attraktivare paketeringar, har vi upphandlat bokningssystem BookVisit. Vi hoppas genom detta kunna förmedla boenden och paketeringar enkelt, smidigt och på ett mer övergripligt sätt, vilket känns som en hygienfaktor för att kunna utveckla och vara mer tillgänglig och därför en riktigt härlig produkt att starta det nya året med. Dessutom blir bokningssystemet grunden för konferensbokningen i Camp Sveg.

 

Camp Sveg – den fysiska knutpunkten!

Visitsveg.com är det digitala navet men nu jobbar vi för det nya fysiska navet och knutpunkten Camp Sveg (f.d. Folkets Hus), där vi på Destination Sveg redan nu håller till i byggdammet. Vi ser Camp Sveg som ett blivande ”base camp” där besökare påbörjar sitt äventyr, söker information eller tar del av någon av våra produkter. Förutom att vi på Destination Sveg jobbar med utveckling kommer även en mottagarservice för hela Östra Härjedalen att finnas här under namnet Visit Sveg, och vi kommer utveckla och driva konferensanläggningen som redan finns i lokalerna.

 

Från vinter till sommar till vinter igen!

Under vintern 2017 hände det en hel del. Nya aktiviteter skapades och exempelvis genomfördes SnowMeet, ett event där föreningar, skidgymnasiet och näringslivet deltog, utbytte erfarenheter och visade upp vinterns utbud och möjligheter i Härjedalen. Vi stod för all planering och övergripande marknadsföring kring eventet och genomslaget var enormt både besöksmässigt och all PR/media runt aktiviteten. Ett annat exempel är Karl Hedin Pimpelcup som arrangeras av Ytterbergs fiskevårdsförening, en fantastisk tävling som breddades med mässa och en hel del nytänkande. Här kunde vi visa upp vinterfisket på ett ypperligt sätt. Vi ser fram emot Karl Hedin Pimpelcup 2018.

Under sommaren förädlades Log-Rocken och flyttades till Storön för att kunna rymma fler besökare, ett lyckat drag som gav ett lyft både till evenemanget och Storön, och vi involverade fler föreningar och möjligheten att involvera än fler aktiviteter/föreningar/paketeringar om log-rocken växer. Inför sommaren 2018 finns planer på att utöka denna helg ytterligare.

Under året producerades både en sommar- och vinterbilaga med massor av matnyttig information och inspirerade bilder med fokus på aktiviteter i och omkring Sveg. Vinterbilagan trycktes i 10 000 ex, kom ut i november och innehåller tips och evenemang som sträcker sig fram till sen vår.

Infrastrukturen – en hjärtefråga!

SFU och Destination Sveg jobbar en hel del med frågor rörande infrastruktur, som E45:an och upprustning efter befintlig sträckning och utvecklingen av Härjedalen Sveg Airport. Vi anser att en omdragning av E45:an skulle skada hela Härjedalen samt att en utveckling av flyget gynnar länet på många sätt, vilket gör att vi deltar aktivt i dessa frågor för att göra Svegs röst hörd.

Redo att dra igång 2018!

Det är inte långt kvar till VM i draghund! Vi ser fram emot en stor folkfest när människor och hundar från över 20 nationer kommer till Sveg i mars. Det känns helt fantastiskt att få visa upp bygden i vinterskrud.

Destination Sveg har endast varit verksamt i 1,5 år men redan hunnit skapa evenemang och värden som vi kommer kunna glädjas åt och utveckla under lång tid framöver. Ge oss några år till och vi kommer att fortsätta leverera bra produkter tillsammans med näringslivet för att stärka hela Östra Härjedalen. Vi ser det som oerhört viktigt att Destination Sveg får fortsätta verka och utvecklas, för att kunna lyfta Sveg som centralort, Östra Härjedalen som besöksmål, stärka hela områdets attraktionskraft samt göra vår del av inlandet till en attraktivare plats att bosätta sig på och för att täcka alla arbetstillfällen som finns samt skapa nya.

Vi ses i Sveg!
/Destination Sveg genom Destinationschef Niklas Ohlson