Favorit! Spara!

Berättarkväll med Historier från Hälsingland!

Berättarkväll med Historier från Hälsingland!

Spökhistorier, mord, väsen och folktro från Hälsingland & Härjedalen!

Våren 2017 kom första avsnittet av Historier från Hälsingland. Historier från Hälsingland är en podcast som blandar verkliga historiska händelser med sägner och svensk folktro, spökhistorier och andra oförklarliga händelser. I september 2017 deltog poddens skapare Robert Fors och Viktor Hansson i en berättarkväll i Hamra Nationalpark. Sedan dess har det blivit åtskilliga berättarkvällar runt om i Hälsingland samt en bok.
Under 2019 kommer Historier från Hälsingland att delta i berättarkvällar både inom och utanför Hälsinglands gränser. De är nu oerhört glada över att få komma till Härjedalen och Sveg, givetvis med en massa spännande historier från både Härjedalen och Hälsingland men även övriga delar av närliggande landskap med oss.

Innan tv, radio och inte minst mobiltelefoner gjorde entré i människors liv samlades man efter en lång krävande arbetsdag framför brasan och berättade historier. Vissa var sanna, andra mer förmanande, några förförande. Historieberättande eller storytelling som man idag ofta säger är en fantastisk konstform att använda sig av för att inspirera och underhålla varandra. För vem vill inte krypa ner under en filt framför en brasa lyssnandes på en rysligt skrämmande spökhistoria eller spännande berättelser om något mystiskt väsen som troll, vittra eller näcken.

Varmt välkomna till en spännande & ryslig berättarkväll på Camp Sveg!