Härlig längdåkning
Favorit! Spara!

På längden i Sveg

Motion / Natur / +2
+
Drömmer du om milslånga skidspår genom snötyngda skogar? Eller ligger du i hårdträning inför Vasaloppet eller något annat utmanande långlopp? Oavsett vad Du har i sikte har Vi snön och de perfekta spåren i varierad terräng. Svegs skidstadion bjuder på fantastiska förutsättningar för att du ska lyckas med dina mål eller bara få njuta av en snöfylld vinter.

Åkning för alla
Du hittar preparerade spår av varierande längd, med allt från 1 km till flera mil, både för skateåkning, klassiskt och åkning med hund. För kvällsåkning finns elbelysta spår. Du betalar ingen spåravgift utan det är helt kostnadsfritt att kliva på.

Utflyktsmål med fikapaus
Vill du ta en tur med fikastopp kan du på lördagar och söndagar åka mot Björnbergets alpina anläggning där serveringen håller öppet mellan kl. 10.00-15.00. Du väljer 10 eller 15 km spåret och tar av där du ser en blå skylt med en skidåkare, det står Björnberget på skylten.

Resetips
Till Sveg tar du dig enkelt med bil, buss eller flyg. Väljer du de två senare alternativen finns möjligheten att hyra bil genom Sixt för att kunna vara flexibel till och från skidstadion. Vill du inte köra egen bil finns Bohlins taxi till din tjänst. Svegs skidstadion ligger ca 2 km från Svegs centrum.

Boendetips
I Sveg är det nära till det allt. Hotellen har ett centralt läge med gångavstånd till affärer, badhus och kommunikationer och vill du hellre bo i stuga erbjuder Svegs Camping flera alternativ. För att boka boende till din skidhelg ta en titt här!