Vinterklassiker
Favorit! Spara!

På tvären i Björnberget

Motion / Utflykt / +1
+
Endast 5 km utanför Sveg ligger Björnbergets alpina anläggning. En upplevelse för hela familjen med nedfarter av olika svårighetsgrad. För nybörjaren finns en enklare backe med knapplift och den mer våghalsige kan ta ankarliften upp till toppen, kasta sig rakt utför eller välja någon av sidonedfarterna. Björnberget bjuder också på härlig skogsåkning och en Funpark.

Björnberget passar dig som har tröttnat på långa liftköer och som kanske inte vill eller kan lägga ofantliga summor på utrustning och liftkort. I knappliften åker alla gratis och stora bygelliften är gratis för barn tom. 15 år. I Björnberget finns fem nedfarter och vid backens fot finns värmestuga och servering och här finns också utrustning att hyra till bra priser.

Resetips
Till Sveg tar du dig enkelt med bil, buss eller flyg. Väljer du de två senare alternativen finns möjligheten att hyra bil genom Sixt för att kunna vara flexibel till och från backen. Vill du inte köra egen bil finns Bohlins taxi till din tjänst för en bra penning. Taxin kör dig tur och retur Sveg för ca 300 kr.

Boendetips
I Sveg är det nära till allt. Hotellen har ett centralt läge med gångavstånd till affärer, badhus och kommunikationer och vill du hellre bo i stuga erbjuder Svegs Camping flera alternativ. För att boka boende till din skidhelg ta en titt här!