Rofyllt eller fartfyllt
Favorit! Spara!

På skoterleder i Härjedalens skogar

Natur / Upplevelse / +1
+
Nu är vintern äntligen här! Vi erbjuder preparerade leder i sagolik natur med närhet till utmärkta fiskevatten. Hitta ledernas guldkorn med hjälp av en erfaren guide eller ta dig ut på egen hand med en välfylld fikakorg för att pröva fiskelyckan.
Svegsbygdens Skoterklubb, Mosätts Skoterklubb och Lillhärdals Skoterklubb är några av de skoterklubbar som verkar i vårat område och deras skoterledsområden går under Nordic Areas med 300 mil leder som blir din portal till vinterupplevelser i Härjedalen. Nordic Areas skoterleder bjuder både nybörjaren och den inbitne touringåkaren på imponerande 300 mil skoterleder som korsar tre län: Härjedalen, Hälsingland och Dalarna. På de flesta orterna i länen finns unika upplevelser, aktiviteter och boenden. Ta med din egen skoter eller hyr på plats och vi lovar dig skoterkörning du alltid drömt om!

Vi kan erbjuda dig ett utbrett lednät som enkelt tar dig mellan olika destinationer i Härjedalen. Du kan enkelt ställa av skotern vid Preem i Sveg och parkera bilen där, tanka skotern och sedan bege dig ut i lederna. Enklare än så blir det inte!

Svegsbygdens Skoterklubb tipsar

Ca 3 mil norr om Svegs Camping, vid skoterleden mot Vemdalsskalet, ligger Björnåsdammen. Björnåsdammen är ett av Svegsbygdens skoterleders mest välbesökta utflyktsmål. Här finns vindskydd och en övernattningsstuga. I samma område finns även grillplatserna Storåsen och Enkäla. Ett annat tips är att åka leden mot Lofsdalen, cirka 3 mil från Sveg, där du hittar den gamla fäbodvallen Östervallen med ett alldeles nybyggt vindskydd. Information om Svegsbygdens Skoterklubbs ledstatus går att hitta på deras Facebook.

Mosätts Skoterklubb tipsar

Vill du få en fantastisk utsikt över Sveg? Isåfall ska du ta skotern till Bådhushammarn. Här finns grillplats med tillgång till ved och fina sittbänkar. Platsen har en helt fantastisk utsikt över hela Svegssjön. Ett annat tips är Nordvallskojan som även den är en fin grillplats med tillgång till ved. Om du åker leden från Sveg över Riksväg 84 och följer leden så är det skyltat både till Nordvallskojan och Bådhushammarn och avståndet är cirka 2,5 mil till bägge grillplatser. Information om Mosätts Skoterklubb ledstatus går att hitta på deras Facebook-sida.

Lillhärdals Skoterklubb tipsar

Varför inte ta en tur till fjället? Ca 5 mil från Lillhärdal i kanten av fjället hittar du Lövhögen med tillgång till övernattningsstuga några km väster om Lövhögen. Du tar leden till Lövnäsvallen och sedan vidare mot Lofsdalen. Om du gillar utsikt är Galberget värt ett besök i vinter. Här finns det även grillplats. Om du åker från Lillhärdal ska du ta skoterleden mot Älvdalen tills det är skyltat mot Galberget. Information om Lillhärdals Skoterklubbs ledstatus går att hitta på deras Facebook-sida eller hemsida.

Behöver du hyra skoter? Det går alldeles utmärkt att hyra skoter på Lillhärdals Camping. Priser och information hittar du här!